© Elevate Architects Limited

The Courtyard, Royal Mills

17 Redhill Street

Manchester 

M4 5BA

0161 883 2311  

studio@elevatearchitects.co.uk

white e.jpg

Future House- Competition

1/2

This Taylor Wimpey competition to design a 90sqm house for the future posed questions relating to sustainability, adaptive use of building and quality of life. 

The proposal involved creating a home for life, by provision of a central light-well, which later in life could be adapted to provide a lift, allowing residents to stay in their own home for longer.

 

Biodegradable materials - ply and OSB were used in place of plasterboard and storage was included within the floors, making use of usually inaccessible space rather than providing awkward loft space. This then allows high pitched ceilings for the bedrooms, which washes (as well as fresh air) through bedrooms to the central light well, creating a healthy living environment.   

 

 

PROJECT DATA

Client: RIBA Competitions

Dwellings: 1

Value: £-

Status: -

Location: -